Opinionsblogg

Nytt år, nya möjligheter och tid för att reflektera

 
Tittar vi tillbaka kan vi alltid lära oss av den tid som passerat, det är det som gör historia så intressant. Men det är även något som individer borde göra emellanåt. För två år sedan skrev jag en B-uppsats i statsvetenskap om Socialdemokraternas förhållande till socialism och liberalism samtidigt som jag höll på att plugga inför min första tentamen i metod. Jag kommer såväl ihåg hur stor ångest jag hade under den här tiden då jag var väl medveten om att jag behövde klara båda för att få gå vidare till C-kursen. Det gick vägen.
 
Det här var under samma tid som jag bestämde mig för att lämna SD och dåvarande SDU. Jag minns hur lättad jag var över decemberöverenskommelsen så att jag skulle slippa genomlida en ny valrörelse, jag hade inte klarat av det. Under både EU-valrörelsen och valrörelsen inför riksdagsvalet 2014 fick jag, nästan uteslutande, sköta allt i det som då hette SDU Västmanland ensam, samtidigt som jag märkte att det gick allt sämre för mig att debattera och argumentera för SD:s politik eftersom jag uppenbarligen inte själv trodde den. Jag hade, mycket tack vare mina studier, fått betydligt större kunskap om politik och samhällsfrågor och hade dessutom fått helt nya perspektiv på saker och ting. Hade jag fortsatt ännu en valrörelse, skulle det slutat med att jag avslutade varje debatt med att säga "kom inte till Sverigedemokraterna, det finns bättre partier och organisationer att engagera sig i."
 
Många gånger tänker jag att jag helst av allt skulle vilja stryka mina år som aktiv SD:are och låtsats som att det aldrig hänt, men det skulle egentligen bara vara att ljuga för mig själv. Genom att ibland fundera och reflektera kring den här tiden så lär jag känna mig själv bättre och kanske kan jag till och med hjälpa andra som är på väg åt samma håll att tänka om. Dessutom går det inte att komma ifrån jag fått en unik inblick i den sverigedemokratiska rörelsen och det vore väl ett rent slöseri att inte utnyttja den och min bakgrund som SD:are borde också göra att det blir svårare för dem att legitimera sin politik. Det är åtminstone min förhoppning och avsikt. Jag önskar att jag från början hade som idé att infiltrera SD, men tyvärr var det inte riktigt så, däremot så är det nästan så det har blivit.

Kommentarer

Kommentera