Blogg

Nyårsafton/amatörernas afton

 
Jag brukar skriva två inlägg i veckan, men nu under julen tog jag mig friheten att låta bloggen ligga på is under en dryg vecka. Jag är tillbaka nu och tänkte reflektera lite kring den 31 december, datumet som är mera känt som nyårsafton.
 
Jag kan på många sätt tycka att det inte är någonting att fira. Vi går från ett datum till ett annat, det gör vi var 24:e timme. Men Jorden har hur som helst lyckats snurra ännu ett varv runt solen, vilket innebär att det nu är 2017 år sedan Jesu födelse. Inget ont om honom, jag firade gladeligen hans födelsedag under hela förra helgen, men det är väl ändå förhållandevis få i det här landet som tror på att han verkligen var någon frälsare med gudomliga krafter och framförallt är det sannolikt inte alls exakt 2017 år sedan han föddes, han föddes i alla fall inte år 0. (http://alltomhistoria.se/arkiv/fragor-svar-fc229b43-705c-434d-9010-6dd67fe78311/foddes-jesus-den-25-december-ar-0) Jag är en man av tvivel när det gäller övernaturliga fenomen och Bibeln känns inte som den mest trovärdiga källan när det gäller datum. Då kan väl jag i så fall lika gärna påstå att det är år 122 eftersom det blir just 122 år sedan fotbollslaget West Ham United bildades, det går åtminstone att bevisa.
 
Nyårsafton är för mig bara en ursäkt för ungdomar och amatörer att få låta sitt omdöme uppgå i alkoholångor. Fira din nyårsafton som du vill och låt mig sköta den som jag vill. Jag ska se på fotboll, hockey och skriva en rapport om West Hams match, jag tycker att det är avsevärt mycket viktigare och definitivt mycket roligare än festa in på småtimmarna. Just alkohol fenomenet med nyår är så konstigt, vore det inte mer rimligt att gå in positiv och full av energi i det nya året än att ligga däckad hela nyårsdagen och tycka synd om sig själv?
 
Men för att inte verka missunnsam och sprida dålig stämning så avslutar jag ändå lite godtyckligt det här, möjligen något bittra inlägget,med frasen: Gott nytt år! (Njut av era bakfyllor imorgon.)

Mest lästa inläggen

Jesper Nilsson

Gällande Lamottes reportage om hemlöse Rolf

Det gjorde ont att se hur Rolf bodde ensam i sin bil på ålderns höst och on...

Jesper Nilsson

Branden i Notre Dame ur olika perspektiv

I veckan hände något som skakade Paris och hela omvärlden. Den 800 år gamla...

Jesper Nilsson

Det stora problemet med AfS

Vi börjar alltmer närma oss 26 maj och valet till Europaparlamentet (kommer...

Jesper Nilsson

Bra Annie- nu är det väl klart ändå?

Äntligen. Efter månader av status quo och en fredlig form av meningslöst sk...