Opinionsblogg

Åkesson hos Malou efter tio

 

Jimmie Åkesson gästade ”Malou efter tio” häromdagen. SD-ledaren lyfte då som vanligt fram hur ”splittrat” det svenska samhället är. Han skyllde givetvis på invandringen som vanligt, men personligen är jag av uppfattningen att om det är något fenomen som splittrar samhället så är det Sverigedemokraterna. Deras skandaler, deras retorik och deras politik är dels något som uppmuntrar till hat och som ställer ”invandrare” mot ”svenskar” på ett ytterst osmakligt sätt, och dels bidrar de till ökad splittring eftersom de inte presenterar några som helst konkreta åtgärder för att inkludera fler människor i samhället.

De berörde även i intervjun den gamla debattartikeln där Åkesson menar att ”anpassningen till muslimska värderingar är vårt största utländska hot sen andra världskriget.” Jag hade förväntat mig att han skulle backa lite och skylla på att det var ett par år sen nu, men tvärtom så stod han fast vid vad han sa då. Det är för mig helt obegripligt att jämföra invandring med krig och framför allt med andra världskriget specifikt. Menar Åkesson på allvar att muslimska invandrare är lika farliga som nazityskland? Jag kan inte dra någon annan slutsats utifrån hans ord, men det är anmärkningsvärt och obehagligt. Visst finns det säkert några islamister som skulle kunna kräva en viss särlagstiftning, men det är väldigt få sett till hur många som kommer hit och ingenting som muslimer som grupp ska behöva stå till försvar för och det går definitivt inte att likna vid att Sverige skulle blivit nazi-ockuperat på 40-talet.

Malou ställde även frågan hur Jimmie Åkesson ser på moskéer, han fortsatte som han brukar i offentliga intervjuer med att mena på att det inte är ett problem med moskéer som sådana utan att de sticker ut. En sådan diskussion går att föra, men det där är ett rent retoriskt spel av SD-ledaren, Sverigedemokraterna vill inte ha moskéer i landet överhuvudtaget. Fast det är såklart lättare för Åkesson att säga att problemet ligger i byggnadstekniken och inte i religionen, men låter er inte luras som jag gjorde.

Malou von Sivers ställde en väsentlig fråga när hon undrade varför rasister och haverister dras till SD. Åkesson skyllde som vanligt på vad vi kan kalla för ”växtvärk”. Men jag är övertygad om att så länge partiet förespråkar en oerhört restriktiv invandringspolitik, säger sig ha en nationalistisk grundsyn och har företrädare som Kent Ekeroth, så kommer de ofrånkomligen att ha en svans av öppna rasister och andra obehagliga typer. Det blir en naturlig konsekvens av att SD lyfter samma frågor och presenterar lösningar som dessa galningar gillar, det är helt enkelt SD som parti som är problemet.

Vad som också kom fram, och som jag inte kände till, är att sångaren i musikbandet som Åkesson spelar i, Bedårande barn, blivit dömd för sexuellt ofredande mot minderåriga. SD-ledaren försvarade detta med att han dömdes mot sitt nekande och att det var 13 år sedan. SD vill ha hårdare straff mot brottslingar, ett öppet pedofilregister och de vill utvisa asylsökande som begår brott utan vidare. Det här är ett klart exempel på hur partiet inte anser att vi är lika inför lagen, tydligen så är det inte bara brottet som sådant som är problemet utan även vem som begått det och varifrån vederbörande kommer.

 

Här kan ni se hela intervjun: http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=3676372

Kommentarer

#1 - h%2525E5kan

Problemet är såna som du som vägrar se hur det ser ut i samhället ! Lätt skylla allt på SD ! Kom ut ur din bubbla och se verkligheten ! Vem begår brotten till stor del och går utan straff ? Vi är ju bara barn !!! Öppna dina (hjärtan ) ögon ! Rasist och galningar kallar du oss som röstar på SD !!!! Vadå allas lika värde ? Gäller alla utom oss som röstar på SD ! Vakna !

Kommentera