Blogg

Hur kan SD fortfarande ha förtroende för Ekeroth?

 

Det har säkert gått få förbi att Sverigedemokraternas riksdagsledamot blivit dömd till dagsböter för misshandel. För egen del tycker jag att han kommit lindrigt undan, men han själv känner sig orättvist behandlad och tänker överklaga (hans bristande självinsikt saknar motstycke). Det här står att läsa överallt både i tidningsmedier och i sociala nätverk, så jag har inte så mycket att tillägga. Vad jag däremot funderar kring är hur SD fortfarande kan ha förtroende för den här dåren till politiker? Jag gissar att det främst beror på att han ser till att partiet kan behålla sina mest hatiska väljare, medan partiet försöker röra sig mot mitten för att bredda sig. Samtidigt ställer sig många av partiets övriga företrädare bakom Ekeroth och framhäver hans kunnande och hårda arbete, samtidigt som de anser att det är media som är orättvisa (jag vet inte hur de lyckas, men de är visst alltid missförstådda).

Ekeroth har fler skandaler, grova sådana också, än någon annan SD:are (vilket inte säger lite), till exempel filmade han själv järnrörsskandalen, han bjöd in Alan Lake från English Defence League till ett seminarium där denne stod och pratade om att rekrytera fotbollshuliganer till Counter Jihad-rörelsen, han kommer med osmakliga uttalanden och nu har även blivit dömd för misshandel. Listan kan göras lång och jag blir less bara av att behöva skriva och prata om Ekeroth titt som tätt, karln är ju i farten hela tiden och ställer till det, samtidigt så är det svårt att bortse från med tanke på hur ovanligt det är att en högt uppsatt förtroendevald beter sig så fruktansvärt olämpligt.

Han arbetar onekligen hårt, men det han gör är så klandervärt att det vore betydligt bättre för alla om han höll sig inomhus i ett mörkt rum, i och med att hans kunnande även verkar hämtas från personer som Alan Lake, så undrar jag hur mycket SD kan lära sig av honom. Men de bryr sig väl inte om det Ekeroth säger verkligen är vetenskapligt förankrat så länge de får höra om hur onda muslimer är…

Men det borde ändå vara frustrerande för SD:s företrädare att hela tiden behöva försvara Ekeroths galenskaper. Jag minns själv hur jag mot slutet av min egen tid i SD fick ett telefonsamtal av Vestmanlands läns tidning som undrade vad jag tyckte om Björn Söders senaste uttal. Jag hade inte läst det, men suckade inombords och undrade vad han nu hade sagt som jag var tvungen att försvara, fast SD:are kanske inte tänker på det viset. Jag kan inte låta bli att undra om partiet försvarar Ekeroth för att de vet att han sitter på väldigt mycket material om partiet inifrån (han har varit aktiv i många år och känner alla högt uppsatta), vilket vore oerhört besvärligt för dem om det kom ut. Jag fyllde närmare tio A4-sidor efter ungefär två år som aktiv i Västmanland och då var det många exempel jag inte tog upp. Ekeroth sitter säkert på enormt mycket mer efter sisådär tio års arbete på riksnivå, det är möjligt att han har en hållhake på partiet där.

Mest lästa inläggen

Jesper Nilsson

Branden i Notre Dame ur olika perspektiv

I veckan hände något som skakade Paris och hela omvärlden. Den 800 år ga...

Jesper Nilsson

Det stora problemet med AfS

Vi börjar alltmer närma oss 26 maj och valet till Europaparlamentet (kom...

Jesper Nilsson

Bra Annie- nu är det väl klart ändå?

Äntligen. Efter månader av status quo och en fredlig form av meningslöst...

Jesper Nilsson

När den lyxiga hockeymiljonärsfasaden faller

Har du någon gång drömt om en tillvaro där du är ekonomiskt oberoende me...