Blogg

Kent Ekeroth- skandalernas man som ändå inte blir utesluten

 

Kent Ekeroth skämde ut sig förra veckan, för vilken gång i ordningen? Den här gången hamnade han i slagsmål på krogen… Jag har egentligen ingen lust att skriva om det här, dels för att den här historien redan har uppdagats och analyserats av flera olika medier (Lena Mellin på Aftonbladet tyckte jag skrev väldigt bra http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article23986633.ab) och dels för att jag är så trött på alla skandaler som just Ekeroth varit inblandad i utan att konsekvensen blivit att SD sätter ner foten mot hans uppträdande. Nu blev han uppmuntrad att ”ta en paus”, det blev han efter järnrörsskandalen också och det tog inte lång tid innan han var tillbaka. Frågan är hur länge han blir borta den här gången.

SD:s daltande med Ekeroth är så oerhört godtyckligt eftersom de vill ha hårdare straff i allmänhet och vill utvisa kriminella invandrare utan vidare. De anser tydligen inte att människor från andra delar av världen är värda en andra chans, men Kent Ekeroth är värd hur många chanser som helst.

Det förefaller som att Ekeroth alltid har med sig sina livvakter när han är ute, det förvånar mig inte. Av förklarliga skäl finns det många som skulle vilja ge honom en smäll, missförstå mig inte-  jag tycker inte att någon ska behöva utstå hat och våld. Men Kent Ekeroth har åsikter som definitivt kan anses provocerande för många människor, dessutom har han uppenbara problem med att bete sig anständigt vilket gör att människor blir än mer aggressiva mot honom. Som förtroendevald ska ingen behöva känna sig otrygg, men Ekeroth och Sverigedemokraterna borde fråga sig själva varför folk blir så känslomässigt berörda av deras åsikter. Somliga frågar tjejer som blir antastade på krogen något så dumt som ”vad de haft på sig”, Ekeroth borde fråga sig själv ”vad har jag sagt och gjort?” Här ser vi sannolikt ett tecken på könsmaktsordning. Då kvinnor i allmänhet får ”skylla sig själva” medan Kent Ekeroth, åtminstone enligt sig själv ”blivit oskyldigt påhoppad.”

Det borde inte vara en tillgång för partiet att ha en företrädare som Ekeroth. Han går ju inte alls ihop med deras försök att bli mer ”rumsrent”. Det här skulle kunna bero på att SD har en stor grupp väljare som varit med en längre tid och som gillar mer öppet radikal politik, dessa skulle möjligtvis inte identifiera sig med partiet om de gick för långt mot mitten (utåt sett). Men genom att behålla Ekeroth har partiet dels kunnat bli mer försiktiga i sin politik samtidigt som de inte behövt riskera att förlora sina ursprungsväljare. Framtiden lär utvisa vad som kommer hända nu, men min gissning är att Ekeroth snart är tillbaka.

Mest lästa inläggen

Jesper Nilsson

Branden i Notre Dame ur olika perspektiv

I veckan hände något som skakade Paris och hela omvärlden. Den 800 år gamla...

Jesper Nilsson

Det stora problemet med AfS

Vi börjar alltmer närma oss 26 maj och valet till Europaparlamentet (kommer...

Jesper Nilsson

Bra Annie- nu är det väl klart ändå?

Äntligen. Efter månader av status quo och en fredlig form av meningslöst sk...

Jesper Nilsson

När den lyxiga hockeymiljonärsfasaden faller

Har du någon gång drömt om en tillvaro där du är ekonomiskt oberoende med f...