Opinionsblogg

Åkessona förlorade bot-följare

 
Twitter har rensat bort alla förhatliga porrbotar som plågat oss twittrare under flera månader. Till stor glädje för de flesta av oss, mindre glädje för Jimmie Åkesson som hastigt och lustigt förlorade över 20 000 följare. Det kan tyckas förhållandevis obetydligt och det är trots allt inte hans fel att en massa botar följer honom. Men det är ändå inte att ringakta, Sverigedemokraterna lever mycket på sociala medier och sätter gärna ett värde på att poängtera hur många följare de har på Twitter och Instagram samt "gillare" på Facebook. Det är dels ett sätt för dem att visa sig märkvärdiga, att på något sätt markera att de har inflytande, dels är det också ett sätt för deras trollsvans att förpesta tillvaron för oss andra.
 
Det här är givetvis inte unikt för Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige gör samma sak, dock har jag svårt att inte sätta likhetstecken mellan dem... AfS skryter gärna med hur många följare de har med sociala medier. Likväl säger det inte så mycket som de själva vill ge sken av, många som följer dem håller inte med dem utan vill bara veta vad de står för så att det blir lättare att kritisera dem. Dessutom skulle det vara väldigt enkelt att skapa en massa konton och sen bara gå in i sociala medier och följa deras sidor, eller gå in på Youtube och frenetiskt öppna samma klipp hela tiden, bara för att sedan kunna peka på hur stora de är på sociala medier.
 
SD och AfS leker i samma sandlåda, det här är väldigt lätt och genomskåda, problemet är att alla inte tänker så. I dessa tider är det många som med hull och hår köper allt möjligt skit som postas för Facebook och tar det som en sanning helt utan kritiskt tänk. Därför är det viktigt för dem att ha många följare som en form av självförverkligande och för att ge en plattform för hat. Det är pinsamt på många sätt och jag hoppas att de flesta ser hur patetiska de är.

Kommentarer

Kommentera