Opinionsblogg

SD:s hårdföra och patetiska försök till smutskastning av Socialdemokraterna

 
SD har kommit med ny "dokumentär" om Socialdemokraternas historia. Detta med anledning av att de tydligen blivit kränkta över att Stefan Löfven sanningsenligt upprepar deras eget ursprung ur nazismen. Jag ska villigt erkänna att jag inte ens orkade gneomlida 20 minuter, den var katastrofusel. Förutom det enkla fundamentet att den var trist att titta på (när ett parti gör en dokumentär kan det ju vara en bra idé att göra den intressant och faktamässig) så var den full av lösryckta citat som användes för att "bevisa" Socialdemokraternas kopplingar till rasbiologi, nazism och tvångssteriliseringar.
 
Den källhänvisning som redovisas är följande "All information som presenteras i denna film finns att tillgå på Kungliga biblioteket, Arbetarrörelsens arkiv, eller djupt nere i statliga arkiv". Visst de kan säkert grävt fram korrekta uttalanden och dylikt, men de citerar ändå bara lösryckta stycken, de måste ge en helhetsmässig sammanfattning och koppla denna till faktamässiga grunder för att vara trovärdiga. Dessutom måste de vara mer precisa i sin presentation av källorna så att den som vill läsa mer exakt vet var hen ska leta. Dokumentären är helt enkelt väldigt ovetenskapligt genomförd.
 
Nu förnekar inte jag att det fanns sossar, liksom det fanns stora delar av befolkningen i både Sverige och Europa, som präglades av rasbiologi och nazisitiska tendenser, dock var det innan forskningen moderniserades och visade hur felaktig rasbiologin var och det var innan Hitler och hans nazisvin visade hur långt de var beredda att gå. Även om SD inte har utvecklats sedan 30-talet så har de flesta andra gjort det. Tro nu för Guds skull inte att jag ringaktar sossarnas kopplingar till ovanstående vidrigheter, jag menar bara att det har gått lång tid sedan dess och jag är säker på att de mer än någon annan vill göra upp med denna del av sin historia.
 
Min poäng är att belysa hur beklämmande det är av SD att beskylla Socialdemokraterna för att haft kopplingar till rasbiologi och nazism när de själva inte bara haft kopplingar utan rent av byggt hela sitt partis existens på denna ideologiska grund. Dessutom är de fräcka nog att anklaga sossarna för att inte varit tillräckligt öppna mot judiska flyktingar under andra världskriget, det kan förvisso tyckas. Men vad hade SD gjort om partiet funnits vid den här tiden? De hade ju för tusan uppmuntrat sina medlemmar att anmäla sig som frivilliga till Waffen-SS! Sedan flyr idag människor (kristna och muslimer) från IS och den totalitära regimen i Syrien, hur många av dessa vill SD ta emot?
 
Socialdemokraterna må ha sina brister, men att som SD hoppa på dem med hyckleri och lögner är bara beklämmande! 

Kommentarer

Kommentera