Opinionsblogg

Principer

 

En kollega, folkhälsovetare som läst mycket psykologi, sade en gång till mig något i stil med: ”du är en snäll och sympatisk människa, men du har vissa principer och om folk inte delar dem kan du bli direkt otrevlig.” Jag tror att det stämmer ganska väl, på gott och ont. Jag försöker alltid vara artig, trevlig och se människor i ögonen när vi pratar, men om jag märker att jag inte får något tillbaka så rinner bägaren över väldigt fort.

Frågan är då såklart: vilka är mina principer?

Först och främst är det kanske allra mest fundamentala grundtanken om människors fri-och rättigheter, dvs rasister och homofober ger jag ingenting för och jag tänker inte slösa bort mer tid på att försöka lära dessa typer medmänsklighet, det fick jag nog av i SD.

Men det är inte allt, jag vill att människor ska uppträda respektfullt och ansvarsfullt mot varandra och vara sympatiska och vänliga samt hålla en viss nivå både ifråga om samtal och mer personligt. Jag anser till exempel att ett aggressivt språkbruk (könsord, etc) är förkastligt och en sådan person står inte högt på min lista, det är inte respektfullt och sympatiskt. Om vi vill förbättra världen måste vi börja med oss själva.

En annan princip, på mer personlig nivå, kan vara hygien. Jag anser att människor ska duscha minst en gång om dagen, borsta tänderna minst två gånger samt regelbundet tvätta händerna. Jag har enorm bakterieskräck och en gång var det en snubbe som skulle klappa mig på axeln och jag hann se att han hade fullt med smuts under naglarna, jag höll på att få panik… Många som jag kände under gymnasietiden tvättade inte ens händerna efter toalettbesök, åtminstone om de ”bara” gjort nummer 1. Det här kan tyckas banalt, men jag föraktar människor som inte sköter sin hygien. Det handlar dels om respekt mot sina medmänniskor, men också om att människor måste ta hand om sig själva för att kunna ta hand om varandra.

Tänk er hur jag våndades i SD, där sköttes ofta inget av det ovannämnda. Det ska sägas att detta långt ifrån är ett problem bland sympatisörer och medlemmar till det partiet, men de är sannolikt överrepresenterade. Jag skulle dock säga att den gemensamma nämnaren är intelligens, jag kan dra en direkt koppling kring hur en människa tar hand om sig själv, samt bemöter andra, och vederbörandes bildningsnivå. Det skulle ju förklara varför det är vanligt bland SD:are…

Jag tror verkligen att principer behövs och spelar en väsentlig roll. MEN det är också viktigt att inte vara för konsekvent utan även lite flexibel. Exempelvis kan det vara jättesvårt att hålla sig hygienisk efter en slitsam arbetsdag eller en varm sommardag. Jag menar bara att det finns poäng med att ha vissa mönster att efterfölja för att försöka bli en bättre människa.

Kommentarer

#1 - Katrina

Hej vänner, jag är Ulrika Anders. Jag är ny här vet inte riktigt hur sakerna fungerar här, men jag har läst goda kommentarer här, jag vill också lägga till lite av mitt eget liv, eftersom det här kommer att vara till hjälp för många av oss här som söker svar och lösning till relationen problem. Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom kär i kärlek så mycket på grund av kärleken jag har för min pojkvän, bad jag Han med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt förhållande problem till min vän kollega på arbetskontoret och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksspellare som kunde hjälpa mig att göra en kärleksspell för att få en man hemma till mig, men jag är den snälla som aldrig levde stavar, jag hade inget val jag gav det att försöka, jag skickade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, Oduduwa stavningsmästaren kastade stavningen i luften, och gjorde varje annan stavning charm i hans tempel på min räkning på mitten av natten. Förvånansvärt den andra dagen var det runt 16.00. Jag fick ett telefonsamtal från okänt nummer, min ex make ringde mig, jag var så förvånad över att jag svarade på mitt telefonsamtal, se det var min man vi hade en lång konversation och allt han sa var att han var så ledsen för att allt var fel hans fel, han sa att han ville att jag skulle återvända till honom att han fortfarande älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen till idag. Sedan dess lovade jag att dela mitt goda nyhetsresultat av kärleksspell som fungerar perfekt utan några biverkningar. Jag har denna kraftfulla avsikt att någon jag vet vem har ett relationsproblem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpt mig att lösa mitt eget äktenskapsproblem. email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
som:--
1) kärleksspell få tillbaka förlust-kärleksrelation
2) Lost Love Spells att återförenas med ex
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsroller
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Främjande av rang på kontoret
8.) Du vill vara gravid och ha ditt eget barn.
9) vill tillfredsställa din älskare ontop säng, stark erektion
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en befintlig lösning
genom (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
SMS till Oduduwa personligt telefonnummer: +16184410124

#2 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Kommentera