Opinionsblogg

SD är som en vidrig spritsort som knappt går att svälja, AfS är som den efterkommande spyan

 
Du vet när du av någon anledning ska ta en shot, eller en snaps av en vidrig spritsort som knappt går att svälja om inte smaklökarna är helt bortdomnade. Sverigedemokraterna är som den supen: den smakar vidrigt, den bränner i kroppen och slår ut rationellt tänkande, precis som SD:s politik. Den är vidrig, bränner i (samhälls)kroppen och gör att människor plötsligt slutar tänka och går på deras enkla lösningar på svåra problem.
 
När väl den där äckliga supen gått ner, är vi säkert många som kan behöva vomera. AfS är den spyan. Den kommer till följd av supen, smakar och luktar ännu vidrigare och kroppen är så slutkörd att den inte fungerar överhuvudtaget. AfS har sin grund i SD, men består av deras mest radikala bitar vilket gör dem ännu äckligare än orginalet, politiken luktar som den där spyan (du känner doften av spriten, men ännu mer motbjudande) och skulle slå ut hela samhället om den gick igenom.
 
Det var lite raljerande, men i all väsentlighet korrekt. Jag roade mig i veckan med att lyssna på partiledaren Kasselstrands podcast "den kokta grodan". Den är hemsk i det avseendet att de båda som styr podden (vet inte vem den andra lallaren är) har väldigt märklig samhällsyn, bisarra åsikter och dessutom ett relativt stort stöd. Men den är samtidigt hysteriskt underhållande, de slår bort precis alla som inte tycker som de. De sveper bort samtliga politiker i det här landet som inkompetenta, statsvetare slår de också bort (tydligen är vi som väderleksrapporter som gissar fel hela tiden) och alla som inte tror att AfS kommer lyckas har inte hängt med i utvecklingen. Det är på något märkligt sätt komiskt hur de kan vara så otroligt inskränkta, hur de lyckas få det till att alla andra har fel, men de själva minsann har lyckats hitta den ultimata lösningen och hur de på allvar menar att Sverige är ett land i spillror. Jag vill inte ens tänka på hur allt skulle gå om de fick inflytande...
 
De kan inte se någonting ur andras perspektiv, det kan ju förklara deras totala avsaknad av empati. De uttryckte även att "det bara är starka namn på deras lista". Vissa kommer jag ihåg från SD, och av dem har ingen lyckats utbilda sig till något, de som försökte plugga lyckades aldrig ta någon examen. En pajas, som jag nämnt flera gånger här, är en av de vidrigaste människor jag träffat. Korkad, men begriper det inte själv, han tyckte exemeplvis det var rimligt att sätta likhetstecken mellan att vara studerande och arbetslös. Det var också han som kom med uttalandet att Hitler var en förebild. "Bara starka namn" var det ja. Det tror jag inte ens de själva tycker, däremot är det nickedockor som utan att blinka gör exakt som ledningen säger och det räcker väl för att tilfredsställa ledningen. Exempelvis var tidigare nämnde snubbe i början av sin politiska aktivism för homosexulla adoptioner, men ändrade sig när han insåg att Kasselstrand med flera inte var det. Den typen av människor påstår alltså att jag har vänt kappan efter vinden... I nuläget garvar jag bara åt dem, men om de växer är det läge för oro. Den största risken är att de legtimiterar SD mer och det kan visa sig nog så illa.

Kommentarer

Kommentera