Opinionsblogg

Nazister har ingen som helst rätt att demonstrera!

 

Under dagarna som gått sedan Nordiska Motståndsrörelsen demonstrerade i Göteborg utan tillstånd har mitt flöte i sociala medier täckts av synpunkter på detta. De flesta är såklart vettiga nog att förkasta dessa kräk, det bästa jag läst på Twitter var något i stil med:

”Saker som vi inte vill ha på våra gator:

1.Nazister som demonstrerar utan tillstånd.

2.Nazister som demonstrerar med tillstånd.

3.Nazister.”

Tyvärr är inte alla lika övertygade om att nazister inte ska ges minsta utrymme i samhället överhuvudtaget, vissa pratar om att det är svårt att begränsa deras rättigheter i demokratins namn medan andra måste blanda in terrorism och vänstervåld som lika förkastligt, inte nödvändigtvis SD-sympatisörer utan tillsynes vanliga människor. RF och IS har ingen större motståndare än mig, men jag är betydligt mer obekväm med marscherande nazister än med de andra förkastliga enheterna. Nazismen har modern tids största illdåd på sitt samvete, Hitler och hans avskum till följare förvandlade en demokrati till värsta sortens diktatur och mördade systematiskt miljontals ”oönskade”, det saknar motstycke och det gör att deras närvaro, samt att vissa nästan är likgiltiga inför den, gör mig väldigt mycket räddare för dem än för någon annan.

De flesta av oss är givetvis oroliga över den här utvecklingen, men jag tror fortfarande att folk minns tillräckligt väl för att stoppa symptomen innan sjukdomen brutit ut den här gången. Fast vi ska komma ihåg att politiken går som en klocka bestående av demokrati, diktatur, anarki, upplösning vid olika tidpunkter och går bara runt, runt. Det innebär att dessa olika styrelseformer och samhällsordningar kommer och går, den utvecklingen måste stoppas och vi får inte vara naiva nog att tro att en motsvarighet till Nazi-Tyskland inte kan dyka upp igen.

Den enda som verkligen njuter av detta är Jimmie Åkesson. Han sade häromdagen till Expressen att NMR borde terroriststämplas. Jag var inne på det här under Almedalsveckan, men det tål att upprepas: SD vinner enorm legitimitet på nazisternas närvaro, då de kan få sig själva att framstå som att de inte alls är lika onda som folk vill påstå att de är.

Den grundläggande skillnaden mellan SD och NMR (jag ska inte säga att det är samma sak, men det finns klara likheter) är att Sverigedemokraterna förstår att de inte kan gå ut på gatorna i uniform och skrika slagord, de är helt enkelt mer polerade. NMR gillar inte SD, men jag är övertygad om att flera medlemmar i NMR kommer rösta på SD ”för att åtminstone få ett stopp”, bara det säger tillräckligt om SD.

Hur som helst ser jag inget som helst skäl till att låta nazister demonstrera. Jag anser inte att de som vill krossa demokratin ska få använda dess spelbräde på samma villkor som andra, för mig befinner sig SD i en gråzon och då ska vi inte ens tala om var nazister befinner sig!

Kommentarer

Kommentera