Opinionsblogg

Jag vet vad jag pratar om när det gäller SD

 

Ibland märker jag att SD:are i sociala medier uttrycker åsikter om att jag motarbetar dem. Det har minskat med tiden eftersom jag inte har speciellt många kvar som följare, men ibland ser jag det ändå. Det mest komiska var när jag föreläst hos Feministiskt initiativ i Sala och en SD:are kom och lyssnade och efteråt skrev att ”jag inte sagt någonting om varför jag gått med i FI”. Han trodde alltså på allvar att jag blivit aktiv inom FI… Jag delar förvisso många av deras synpunkter, men jag är inte medlem.

Annars är det vanligaste bemötandet jag får att jag skulle ljuga och på något sätt förstora enskilda händelser. Men vad tror de om mig egentligen? Tror de att jag motarbetar partiet bara för att plåga dem? Jag är inget odjur som bara vill sticka i ögonen på dem, varför skulle jag lägga ned så mycket tid och energi om det jag sade inte var sant? Jag hade alla möjligheter att göra politisk karriär, vilket hade varit rena drömmen, varför skulle jag avstå från den möjligheten om inte partiet vore precis så gräsligt som jag påstår?

Men det är klart, det är givetvis lättare för dem att påstå att jag far med osanning än att se sig själva i spegeln och ta itu med problemen. Fast det är anmärkningsvärt att de är så övertygade om att jag ljuger när de väldigt sällan överhuvudtaget vet vad jag sagt.

SD:are i allmänhet har en tendens till att anse att alla som inte tycker som de förmodligen kommer från akademiska familjer som präntar in värderingar i barnen från början. I mitt fall, och många andras, faller detta på sin egen orimlighet. Jag kommer från en arbetarfamilj, jag enda akademikern i släkten och jag har tyckt som SD, men tiden lärde jag mig att se bristerna i SD:s förslag och argumentering varav jag övergav dem. Men jag blev inte drillad till att hata SD, jag kom på det själv. Gissningsvis är det ett hårt slag mot ett parti vars företrädare på intet sätt kan förstå varför någon skulle tycka illa om deras politik.

Men det faktum att jag själv varit med i SD gör att jag mycket väl vet vad jag pratar om, jag har själv sett deras företrädare när de tror att ingen ser på. Lägg där till sisådär 200 högskolepoäng i samhällsvetenskapliga områden, så har jag kunskap som vida överträffar den genomsnittlige sverigedemokratens. Vilket gör mig betydligt mycket mer trovärdig än en inskränkt SD:are. Det är förstås ingen vidare reklam för dem!

Kommentarer

Kommentera